Verdien av å skrive

Publisert 8. september 2019

Med twitter, SMS, overskrifter og facebook-status har vi i dag blitt vant med å forsøke å presse et budskap inn i en boks på under 200 tegn. Jeg tror det å skrive, og med skrive mener jeg da lengre tekster, har en egenverdi som er verdt å ta vare på.

Jeg synes det å skrive er en nyttig måte å få samlet egne tanker rundt et emne. Skal jeg lære meg noe nytt er det særs nyttig at jeg i slutten av læringen enten samler tankene som en tekst eller et foredrag. Det gjør at jeg på en konstruktiv og selvkritisk måte kan se på det jeg har satt meg inn i og se om det gir mening og er fornuftig.

Derfor har jeg omtrent alltid hatt en blogg gående, selv om det noen ganger har tatt år mellom hver gang jeg har skrevet noe der. Det er ikke for å få flest mulig lesere eller tjener penger på bloggen at jeg gjør det, men få å gi meg selv en arena hvor jeg kan gå gjennom mine egne tanker og lagre de over tid.

Jeg er en koder, utvikler, programmerer. Jeg bygger programmer som skal gjøre hverdagen enklere og mer effektiv for andre. En viktig del av det å være utvikler er nettopp å utvikle seg. Det skal forhåpentligvis denne bloggen være med på.

Det å skrive kode er et av yrkene som har vokst fortest de siste tiårene, og IT-systemer er i dag en del av alle arbeidsplasser enten man vil det eller ikke. Det å utvikle slike systemer er en jobb som er vanskelig å definere og som er særs tverrfaglig.

Når jeg utvikler en ny nettside eller applikasjon så er det ikke slik at man vet nøyaktig hva man skal lage når man starter. Det handler om å forstå domenet man jobber med, forstå problemene og utfordringene som skal løses. Det hjelper ikke å være verdens beste til å skrive kode hvis man ikke skjønner kundens behov.

Selv om jeg synes det er interessant å lære seg de nye rammeverkene for javascript, så er ikke dette noe den gjennomsnittlige brukeren av websiden bryr seg noe om.

Her vil jeg dele mine tanker om mitt kodeliv, både om hvordan man kan bli best mulig til å skrive kode, og ikke minst hvordan man kan bli best mulig til å lage gode løsninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *