Oppslukt av et tema

Publisert 20. november 2019

Jeg er en person som blir helt oppslukt av det som interesserer meg. Slik har jeg vært siden jeg var ung, og jeg mener det er et positivt personlighetstrekk. Det er en utmerket måte å lære, og det er givende og spennende å lære nye ting.

Det fleste barn er sikkert oppslukt av noe som interesserer de veldig mye. For min egen del var dette fisk og fisking. Jeg leste alt jeg kom over om fisking, fisketyper og fiskemetoder. Jeg lære meg kjennetegna på alle norske fisker jeg kunne få, og benyttet anledningen så ofte det var mulig å fiske etter både vanlige fisk og mer sjeldne fisk. Følelsen av å få en stor fisk, eller en fiskeart jeg ikke hadde fått før kan jeg fortsatt kjenne gleden av.

Nå har jeg en treåring, som tydeligvis har samme personlighetstrekk, og kanskje enda tydeligere i så ung alder. Jeg vet ikke helt selv når jeg begynte å bli oppslukt av enkelttema, men sønnen min har det slik for biler og startet når han ble to år. Han kan gå rundt i timesvis på parkeringsplass og studere merker. Da han var to år var trolig halve ordforrådet hans bilmerker. Det har også gjort at jeg i dag kan omtrent fem ganger så mange bilmerker som for tre år siden.

For min del har dette foregått gjennom hele livet, finner jeg noe som interesserer meg prøver jeg å lære meg og maksimalisere det så godt jeg kan. Noen ganger er det kanskje litt mindre produktivt, slik som min periode med World of Warcraft, andre ganger mer produktivt som med investering eller react-programmering. Ølbrygging kan jeg trolig sette et sted midt mellom.

Når jeg finner meg et slikt tema som jeg blir lidenskapelig opptatt av, går all tilgjengelig fritid med til det. Det siste året har dette vær investering og investeringsstrategi. Dette har ført til at jeg har lest rundt 30 bøker om investering, sett mange døgn med youtube-videoer om temaet og hatt lydbøker og podcaster om det på øret når jeg har hatt mulighet.

Å finne slike tema som jeg kan være lidenskapelig opptatt av er viktig for meg, og gjør at jeg vokser som person. Noe av det viktigste for meg er å aldri slutte å lære, og det å finne noe som interesserer meg forsikrer meg om at det er slik. Det jeg lærer meg henger igjen i lang tid etter at interessen dabber av til et mer normalt nivå, og jeg kan fortsatt både fiskearter, World of Warcraft opp til lvl 60, ølbrygging og screeps-programmering i detalj. Mer om det siste en annen dag.

Det er et personlighetstrekk som er viktig for forskere og for gründere. Det er et trekk som gjør at verden går fremover. Jeg unner deg å finne noe du brenner for, og som du kan fordype deg i med entusiasme og interesse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *