Å leve et kodeliv

Publisert 15. oktober 2019

Jeg har koding som jobb, og koding som hobby. Livet mitt består av mye koding. Jeg liker å forbedre meg og å lære nye ting, både når det gjelder koding og andre ting. Faktisk tror jeg dette er noe av det viktigste og mest givende vi kan foreta oss.

Den som er utvikler og har sett på koden man selv har skrevet for fem år siden vil kanskje ikke være helt fornøyd med den koden. Det samme gjelder koden for et år eller en måned siden. Kanskje samme dag.

Som utvikler lærer man stadig og er under konstant utvikling. Når du har utført en oppgave og er ferdig for dagen, er sannsynligheten stor for at du har lært noe nytt. Om du hadde gått i gang med den samme oppgaven nå hadde du kanskje gjort det på en annen måte.

Når du er ferdig med et prosjekt, enten det er på jobb eller på fritiden, så har du med stor sannsynlighet lært så mye nytt at du har veldig lyst til å gjøre akkurat det samme prosjektet på nytt med alt det nye du har lært som utgangspunkt.

På jobb er det nok trolig noen som stopper deg fra å gjøre dette, iallefall i noen år. Men på fritiden tenker jeg at jeg ikke er alene om dette. Min teori er at mange fritidsprosjekter strander nettopp på grunn av dette. Det er kanskje ikke noe problem – du tar med deg det du lærte deg over i nye prosjekter.

Kodeliv.no vil for meg være min boltreplass både for kodeutvikling og livsutvikling. Det siste da helst i det minste litt relatert til koding. Spesielt i fritidsprosjekter har jeg en lei tendens til å finne på nye ting å lære meg, eller starte på.

Dette kan forhåpentligvis være et sted hvor jeg kan samle tankene om hvorfor jeg ønsker å lære meg det, eller bygge det. Enten det er å sette seg inn i et nytt javascript-rammeverk, utforske mulighetene IoT-devicer eller bruke kunstig intelligens for å identifisere trær – så kan jeg skrive ned fremgangen min her og få oppdatert meg selv på hvor jeg var i prosjektet når jeg en gang – seks måneder senere – får tid til å se på det igjen.

Når det gjelder livsutvikling, så handler dette om å få ned på «papiret» når jeg leser en motiverende eller interessant bok. Nå for tiden holder jeg på med å lese «Why we sleep», som har gitt meg motivasjon til å forsøke å få minst sju timer søvn hver natt. Når jeg er ferdig håper jeg å få skrevet litt om hva min plan for å bruke kunnskapen derfra for å forbedre mitt eget kodeliv.

Kanskje får jeg kun en leser av kodeliv.no – meg selv. Men forhåpentligvis kan det på sikt komme litt nyttige tanker som kan gi andre enten litt motivasjon eller ny kunnskap. Det viktigste er i alle fall at du aldri slutter å lære.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *